Dureri de cap, febră;
-tinctură muguri de plop negru, 50 pic. de 3 ori/zi.
Dureri acute
* Beti un pahar de apa fierbinte.
* Mancati 2 catei de usturoi.
* Aplicati pe frunte o frunza de varza.
* Daca pricina durerii de cap este stresul, asezati-va in jurul gatului o pisica, ca un guler. Blana ei posedao incarcatura electrica slaba, care stimuleaza zonele active din regiunea umerilor. Caldura pe care oemana corpul pisicii relaxeaza si linisteste, iar durerea trece. (Mangaiatul pisicii intareste sistemulimunitar.)
*Ungeti-va cu ulei de marar sau balsam vietnamez fruntea si tamplele.
* Daca durerea persista un timp mai indelungat, beti suc proaspat de cartofi, cu o jumatate de ora inaintede masa, cate 2 linguri, timp de 3-4 saptamani.
* Cate o felie proaspata de lamaie se aseaza cu partea interioara pe tample, timp de 1/4 ora.
* Puneti in urechi tampoane din vata inmuiate in suc de sfecla.
* Aplicati pe tample felii de ceapa.
* In caz de dureri acute de cap este suficient sa va frecati foarte energic urechile cu palma. Ajuta si contradurerilor de dinti.
* Ca sa scapati rapid de o durere de cap, procedati in felul urmator: va asezati pe un scaun cu palmele insus, una peste alta, stanga deasupra celei drepte. Se aplica palmele astfel aranjate, pe frunte. Apasati, apoi,cu o miscare lenta, duceti-le pana la ceafa si gat, unde mainile se desfac, se deplaseaza pe umeri si apoi selasa bratele in jos. Se repeta procedeul de trei ori.
* In timpul durerii acute, ajuta si presarea fruntii de sticla geamului (pentru inlaturarea electricitatiistatice). Acelasi efect se obtine si prin presarea corpului de tulpina unui stejar sau mesteacan.
* Frunzele de liliac aplicate pe zonele dureroase duc la disparitia rapida a durerilor.
Contra migrenelor
* 2 linguri de pojarnita uscata se oparesc cu 1 pahar de apa, se infuzeaza in termos 15-20 minute, sestrecoara. Separat, se prepara infuzie de menta - 1 lingura la 1/2 pahar de apa. Infuziile se amesteca, seadauga 4 linguri de miere, 1/2 pahar de suc de cartofi proaspat. Se bea cate 1/2 pahar de 2 ori pe zi, panala insanatosire.
* Deseori, durerile de cap persistente in zona tamplelor apar din cauza incaltamintei prea stranse. Zonelereflexogene ale tamplelor se afla pe partea interioara a degetelor mari de la picioare, unde ele se lipesc cudegetele urmatoare. Pentru ca durerea sa treaca, puneti picior peste picior si masati usor aceasta zona,apoi, treptat, incepeti sa masati mai puternic. Peste 5-7 minute durerea va scadea, iar peste 15-20 minuteea va disparea complet.
* Accesul de migrena poate fi oprit imediat dupa aparitia durerii, cu o clisma de cafea. La 200 ml de apaclocotita se adauga 3 linguri de cafea macinata (de preferat din boabe neprajite sau de culoare deschisa).Se fierbe la foc mic timp de 3 minute, apoi la foc foarte mic 12 minute. Se raceste, se strecoara si seintroduce lichidul in anus (nu trebuie tinut mai putin de 5-10 minute). Metoda are un efect analgezic si inalte situatii. Stimuleaza plexul solar, functiunile ficatului, colecistului, glandelor suprarenale, ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal, imbunatateste starea bolnavilor de raceala (mai ales la inceputul bolii, cand apar primele simptome).
Zgomotul in cap
* Se trateaza cu infuzie, din 5 linguri de ace de conifere, 2 linguri de macese, 2 linguri de coaja de ceapala 1 litru de apa. Se fierb 3 minute si se infuzeaza 3 ore. Se bea cate 1/2 pahar, de 3 ori pe zi.
Dureri de cap cronice
* Luati seminte de ceapa si macinati-le in rasnita de cafea. 20 g de praf se amesteca cu 200 ml otet de vin.Lasati amestecul la macerat 2-3 zile, scuturand periodic sticla. Se pastreaza la rece si intuneric. Picurati innas cand aveti dureri.
* Inainte de culcare, langa pat, se pune o farfurie cu apa fierbinte, in care plutesc 8-10 flori de crizanteme.Este si mai bine daca se consuma si o portocala.
* Sub perna se pune un saculet umplut cu urmatoarele plante uscate: cimbru, pelin, muscata, hamei simenta.
Durerile de cap provocate de hipertensiune arteriala sau intracraniana
* Cea mai rapida metoda este introducerea mainilor si picioarelor in apa fierbinte, timp de 5-6 minute. E bine ca in paralel sa consumati o lingura de miere de albine, dulceata, zahar sau o ciocolata mica.
* Dimineata, pe nemancate, se fierbe un pahar de lapte, se amesteca cu un ou crud proaspat si se beafierbinte, timp de 7 zile.
* Se intampla ca la persoane cu stomacul bolnav durerea sa apara nu la stomac, ci in frunte, deasuprasprancenelor. In cazul acesta, timp de o luna se bea ceai dintr-un amestec de flori de liliac (de preferintade culoare alba) si pelin, in cantitati egale. La un pahar de apa clocotita se ia o lingurita de amestec carese bea in timpul zilei si durerile dispar.
* Se prepara ceai din 7-8 crengute de dud taiate marunt, care se fierb intr-un litru de apa timp de 10minute. Se lasa o ora in termos si se beau cate 3 pahare pe zi in loc de apa, timp de 2-3 luni.
* Pentru reglarea tensiunii intracraniene, se bea suc de struguri (vara proaspat, iarna pasteurizat) de treiori pe zi. Primele zile se bea cate un pahar, apoi cate doua, ca pe parcusul unei luni sa se ajunga la 3 l desuc pe zi. In timpul tratamentului nu se consuma mancare grasa, carne, lapte, bauturi alcoolice.
Dureri in zona cefei
* Pentru eliminarea lor se foloseste masajul si frectionarea zonelor de la ceafa si pana la umeri, dar maiales dupa urechi, timp de 10-15 minute.
* Pentru eliminarea sarurilor din zona cervicala si pentru micsorarea durerilor, cate 7 zile pe luna, inaintede culcare, se aplica o bucatica de carne de peste proaspat in zona vertebrei a 6-a. Ajuta, de asemenea,consumarea de 150-200 g de scrumbie si 4 picaturi cardiace dizolvate in 50 ml apa.
* Durerile provocate de surmenaj si nevroza trec daca bolnavul bea picaturi de valeriana, apoi sta in cadacu apa calda in care se adauga un pahar de sare sau de extract de pin.
Dureri de cap la femei
* La femei, durerile de cap pot fi provocate si de incaltamintea prea stramta sau de tocurile inalte. Incazurile acestea, se va aplica pe degetul mare al piciorului, pe partea lui interioara (unde el se atinge de aldoilea deget), o bucatica de leucoplast, cu boia de ardei sau chiar o bucatica de ardei iute. Aici se aflazona care raspunde de functionarea creierului si eliminarea durerilor de cap.
* Uneori, durerile de cap sunt provocate si de pieptenii de plastic care electrizeaza parul si induc un haosinformational in functionarea creierului. Folositi mai bine piepteni de lemn sau de os.
* Durerile de cap pot fi provocate si de parfumuri si alte produse cosmetice cu miros patrunzator, de miscarile repetate provocate de mestecarea gumei (care conduc la incordarea muschilor), de luminastralucitoare a soarelui si a becurilor puternice (care provoaca mijirea si incordarea ochilor), deconsumarea produselor sarate in exces.
* Ca masura de prevenire a durerilor de cap, puteti folosi un procedeu foarte simplu: dimineata, cand vaspalati, umeziti bine cu apa rece sau cu o bucatica de gheata adancitura aflata la ceafa, in zona in carecoloana vertebrala intra in cutia craniana. Locurile umezite nu se sterg.
Dureri de cap de etiologie neclara
* Un pahar de suc de ceapa se amesteca cu un pahar de miere de albine si se consuma cate o lingura,inainte de masa.
* Se da prin razatoarea marunta sau prin masina de tocat 150 g de hrean. Se amesteca cu 0,5 kg de portocale tocate, 300 g de zahar praf si un litru de vin rosu. Amestecul obtinut se fierbe in aburi, intr-unvas inchis, timp de o ora. Se raceste, se strecoara si se bea cate o jumatate de pahar, la doua ore dupamasa sau cand apar dureri. Efectul se mareste daca in acelasi timp se inmoaie un prosop in apa fierbinte sise infasoara in jurul capului, in asa fel incat sa fie acoperite tamplele.
* Imediat ce apare durerea, preparati un pahar de ceai negru foarte fierbinte, incalziti in ceai o lingurita siapasati cu ea pe aripa nasului din acea parte pe care se simte durerea mai tare. Dupa racirea partiala alinguritei, procedura se repeta. Apoi, cu lingurita din nou incalzita, se apasa pe lobul urechii din aceeasi parte.Varfurile degetelor se incalzesc si ele de paharul cu ceai, dupa care se bea ceaiul.
* 0,5-1 lingura de pulbere din radacina de ghimbir se infuzeaza in termos in 200 ml de apa clocotita, timpde 30 minute. Se bea de 2-3 ori pe zi.
* In lunile iunie-iulie se culege coaja de salcie capreasca si se usuca. O lingurita de coaja maruntita seinfuzeaza in 200 ml de apa clocotita, pana la racire, intr-un vas bine inchis, apoi se strecoara si se bea cateo lingurita de trei ori pe zi, timp de 12 zile. Se face o pauza de 10 zile, dupa care tratamentul se repetainca 12 zile.
* Cateva fire de par se rasucesc pe degetul aratator si se trage de pielea capului, de parca ai vrea sa odesprinzi de pe cutia craniana. Procedeul se repeta pe toata suprafata capului, de mai multe ori, pana ce sedepisteaza un loc unde se aude un sunet specific (un scartait), unde se localizeaza cauza durerii. Loculacesta trebuie frectionat cu orice preparat analgezic naturist sau de farmacie.
Durerile de cap dupa betie
* Se tateaza cu sucul unei portocale, amestecat cu un ou crud. Se bea imediat.
Pentru intarirea memoriei
* 400 g ceapa si 100 g frunze de kalanchoe (o planta de camera care face pui pe marginea frunzelor) setrec de doua ori prin masina de tocat carne si se amesteca intr-un borcan cu 400 g de zahar sau miere dealbine. Borcanul acoperit cu tifon se lasa in camera, pana se topeste zaharul, dupa care se pastreaza lafrigider, inchis cu capac. Se consuma cate o lingura cu 30 minute inainte de masa, pana se termina toatacantitatea. Dupa o pauza de 10 zile, cura se repeta
* Frunzele verzi de salvie se taie marunt, se piseaza putin. Doua linguri de salvie strivita se infuzeaza oora in 500 ml apa si se beau cate 50 ml de trei ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, si seara, cu 30minute inainte de culcare.
* O alta varianta cu salvie, care se foloseste si in caz de dereglarea functionarii sistemului nervos sineurastenie senila: 100 g frunze uscate de salvie se macereaza 10 zile intr-un litru de vin tare, intr-un loccald sau expus la soare. Se agita periodic. Se strecoara si se beau cate 30 ml, de trei ori pe zi, cu 30minute dupa masa.
* In loc de guma de mestecat folositi zilnic radacina de obligeana.
* O lingura radacina de iarba-mare se toaca, se infuzeaza 30 minute in 250 ml apa fierbinte, in termos sau pe baie de aburi, cu vasul acoperit bine. Se strecoara dupa racire, se completeaza cu apa pana la 250 ml,se imparte in 3 doze, care se beau cu o ora inainte de masa, timp de o zi. Dupa doua saptamani se face o pauza de 7-10 zile, dupa care se repeta cura.
* Daca simtiti ca memoria va face feste, spalati-va capul cu apa in care a fiert cimbru. Adaugati olingurita de otet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu