Bolile prostatei ( prostatita)

Bolile prostatei ( prostatită); vezi infecţia intestinală.

Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin şi este compusă dintr-un lob median şi 2 laterali. Afecţiunile ei apar la 55 60 de ani, şi se datorează, tulburărilor hormonale împiedicând eliminarea urinei din cauza îngustării sau închiderii totale a uretrei.

Ceai de ghimpe; se bea călduţ cu ½ oră de masă, cura este de lungă durată, 6 luni se beau câte 2 căni/zi, apoi 6 luni câte o cană/zi, efectele se vor vedea după 3 - 4 săptămâni.

Ceai cu urzică moartă albă; 2 căni/zi,

Castanele sălbatice; tratarea stărilor congestive, tinctură din 20g. castane zdrobite, cu 100 ml. alcool 70, se lasă la macerat 10 zile. Se iau 2 linguriţe/zi de tinctură timp de 21 de zile/ lună. Se pot face şi băi de şezut.

Seminţe de dovleac; o mână de seminţe se pun la uscat, se pisează cu coajă cu tot şi se prepară un decoct care trebuie să fiarbă 5 min., se beau 2 - 3 căni/zi, timp de 3 zile.

Ulei de dovleac; 1 linguriţă de ulei seara înainte de culcare

Este bine ca fiecare bărbat începând cu vârsta de 40 de ani, să bea, timp de o lună pe an, ceai din următorul amestec: 10g, ienupăr, 50g. urzică moartă albă, 50g. flori de iarbă neagră, 50g. fumăriţă, 50g. paracherniţă, se amestecă plantele, la 1 litru de apă se pun 5 linguriţe, se fierbe 5 sec. se lasă la infuzat 15 min.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu