Guta

Guta, tinctura muguri plop negru (vezi cap), 50 pic. cu 1 linguriţa de miere 3 ori/zi, timp de 3 luni.

Este o afectiune datorita dereglării metabolismului bazelor purinice, deci nu poate elimina acidul uric, care se acumuleaza în sange provocand dureri articulare, poate duce la disfunctionalitatea rinichilor.

Tratamentul se face cu un amestec de produse naturiste antiinflamatorii care contribuie la eliminarea acidului uric, dar si la împiedicarea formării de cristale: Spirea Olmaria (elimina acidul uric), Gheara Diavolului (antiinflamator), Saponaria (antireumatic, depurativ), Solidago si Parietaria. Produsele se gasesc sub forma de capsule, sau tincturi. Rezultatele se obţin în timp.

Se bea zilnic compot de mere îndulcit cu miere.

Se coace la cuptor un nap cu tot cu coaja, după ce s-a racit, se taie în doua si se freaca locul afectat de guta.

Flori de musetel uscate si ulei de masline în proportie de 1:8, se încalzeste la bain-marie, timp de 1 ora, se pune într-o sticla fara dop, se lasa la macerat la soare 4 zile, se strecoara si se foloseste la frectii.

Se amesteca într-un mixer 200 g. miez de para, bine coapta cu un pahar de lapte degresat. Se consuma pe parcursul unei zile câte 2 – 3 lingurite de 3 – 4 ori/zi.

Se beau 1 – 2 pahare de suc de frunze de telina/zi

O lamaie coapta, se stoarce, sucul se pune separat într-un vas, fructul se taie în felii subtiri, se pune în 250 ml. apa si se fierbe 15 min. Dupa racire se pune peste suc, se îndulceste cu miere. Ceaiul se bea în fiecare dimineata, timp de 30 zile, apoi se face o pauza de o saptamana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu