Acnea

ACNEE. Termen generic pentru un grup de afectiun variate ale pielii, de etiologii diverse, secundare unei lezium sau unei tulburari functionale a glandelor sebacee sau pilose-bacee. Termenul se utilizeaza Indeosebi pentru a. vulgara, ju-venila sau polimorfa, forma foarte frecventa la tineri, Indeosebi In perioada de *pubertate. Este caracterizata prin aparitia, pe un fond de *seboree, a unor *comedoane Inchise sau deschise (puncte negre), a unor 'papulopustule rezultate din inflamatia si suprainfectia comedoanelor si a unor elemente nodulare le­gate de evolutia In profunzime a papulopustulelor. Alte tipuri de a.: 1) A. necrotica, localizata pe frunte, tample si pe partea anterioara a pielii capului, cu elemente papuloase si ulterior pustuloase, acoperite de cruste, care dupa cadere lasa cica­trice. 2) A. neo-natorurn, cu leziuni papulopustuloase si come-doane ale fetei In primele trei luni dupa nastere. 3) A. profesio-nala, caracterizata prin foliculita supurata si comedoane locali-zate Indeosebi pe fata externa a coapsei si pe antebrat. Apare Indeosebi prin expunerea la uleiuri, lubrifianti si la unii deri-vati clorati. 4) A. rozacee sau "cuperoza. 5) A. toxica, secun-dara administrarii unor medicamente, de origine profesionala sau consecutiva utilizarii unor produse cosmetice neverificate.

Leacuri populare pentru acnee:
- 4 linguriţe pulbere de rădăcină de măcriş se amestecă cu 4 linguriţe de miere, se consumă pe parcursul zilei, pe stomacul gol. Cura durează 2 luni.

- Intr-o sticlă se pune o rădăcină de hrean rasă cu oţet de vin, cît să-l acopere, se lasă la macerat 10 zile la temperatura camerei. Se aplică dimineaţa şi seara locurile afectate, avînd faţa uda.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Acneea cosmetica este un termen care se referă la cauzate de acnee sau agravate de cosmetice. Mecanismul a fost probabil un induse chimic conectarea a orificiului pilosebaceous. Aceasta a fost o problemă importantă pentru dermatologi în anii 1970 şi 1980, dar cu formulări îmbunătăţite produse de chimişti cosmetice în ultimii treizeci de ani, aceasta este acum un diagnostic relativ rar în practica de zi cu zi.

Termenii "non-comedogenic" şi "non-acnee genică" a aparut pe hidratante şi alţi compuşi cosmetice ca re-formulări au fost introduse, uneori asociate cu susţine că produsele au fost fără ulei sau pe baza de apa. Deşi munca mai devreme produse listele de produse chimice comedogenic în concentraţii diferite şi vehicule, a devenit evident că comedogenicity reală a unui produs nu ar putea fi prezise de conţinutul său, ci mai degrabă produsul finit în sine necesare pentru a fi folosi-testate.

producerea unui foliculita cu grad scăzut de unele componente ale produselor cosmetice, a condus la diagnosticarea greşită pe ocazie.

Oamenii nu pot atribui reacţiile lor faţă de cosmetice de la inceput, dar pot observa simptome de agravare după utilizarea anumitor machiaj fata, ecran solar total sau produse pentru buze

solutii pentru cosuri spunea...

Leacurile babesti pot fi utile uneori!

Catalin Stelica spunea...

ce ai scris tu mai sus ,nu merge pt toti,depind e in ce stadiu se afla acneea,ce tip d eacnee este,sunt mai multi factori de luat in calcul .pt unii sunt foarte folositoare sfaturile de mai sus,dar nu pt toti .

Catalin spunea...

Cand ai acnee cel mai indicat este sa mergi al control la un medic, sa iti spuna exact ce tratament iti trebuie.Leacurile babesti e partea a doua .

bilabila1 spunea...

Eu m-am luptat cu acnee timp de cativa ani de zile, de pe timpul cand inca eram la scoala. Dupa mult timp m-am hotarat sa merg si la doctor sa vad ce zice. Medicul mi-a dat sa incet un tratament pe baza produse cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree) de la Thursday Plantation. A fost ceea mai buna alegere a mea sa merg la doctor si sa incep acest tratament. Mi-a scapat tenul de cosuri si puncte neggre si il recomand cu incredere.

Anonim spunea...

Va pot confirma ca am folosit aceaste produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation impotriva cosurile si punctele negre si au foarte eficiente si pentru mine.

Trimiteți un comentariu