Alunite

Leacuri babesti pentru alunite:

Aluniţele, cunoscute sub denumirea medicală de nevi pigmentali, sunt cuiburi de celule pigmentare, care apar la nivelul pielii sub forma unor puncte de culoare roşie, maro, neagră sau albăstruie. Aproape toata lumea are aluniţe. Aluniţele pot fi netede, proeminente sau încreţite. Pot fi, de asemenea, în unele cazuri, acoperite de câteva fire de păr. Unele aluniţe dispar pe măsură avansării în vârstă.

Tratament popular pentru alunite:
frunză proaspătă de aloe sau tulpină, se unge locul de 2 - 3 ori/zi, ustură puţin dar în timp dispar.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Congenitale Nevi: Aluniţele care apar la naştere. Nevi congenitale apar la aproximativ 1 din 100 de persoane. Aceste alunite pot fi mai susceptibile de a dezvolta melanom decât sunt în aluniţele care apar după naştere. , Dacă aluniţa este mai mare de 8 cm in diametru, aceasta reprezintă un risc semnificativ de a deveni canceroase.



Displazice Nevi: Aluniţele care sunt mai mari decât media (mai mare decât radiera unui creion) şi cu forme neregulate. Ei tind să aibă culoare neuniformă, cu centre de maro închis şi mai uşoare, margini inegale. Aceste alunite tind să fie ereditare, şi persoanele cu nevi displazici pot avea mai mult de 100 de alunite. Persoanele cu nevi displazici au o şansă mai mare de a dezvolta maligne (canceroase) melanom. Orice modificare în mol ar trebui să fie verificat de către un dermatolog pentru a detecta cancerul de piele.


Naevi Halo: Ocazional, pielea din jurul o aluniţă mic devine mai uşoară şi aluniţă central devine palid. Cele mai multe naevi halo sunt benigne. Dar unii oameni pot avea un risc crescut de a dezvolta tulburări ale pielii, vitiligo. Pacienţi cu melanom malign poate, foarte rar, dezvolta naevi halo.

Naevus Blue: Această aluniţă profunde apare albastru. Este foarte frecvente în unele sugari West Indian, dar este doar rareori de orice semnificaţie.

Trimiteți un comentariu